Het succesverhaal van Carla

Carla heeft een doel: 35 kilo afvallen. En volgens ons gaat dat haar helemaal lukken! Ze is in de eerste maand 5 kilo kwijt en heeft haar draai gevonden met koolhydraatarm eten.

Wij zeggen altijd: om af te vallen hoef je niet verplicht te sporten. En Carla bewijst dat hier in haar tussentijdse verslag. Ze is mindervalide en beweegt daardoor weinig, maar omdat ze de knop heeft omgezet is ze bewuster boodschappen gaan doen en kookt ze lekker en gezond.

Lees hier hier haar tussentijdse verslag:

Carla aan het woord

Hi PuurFiguur volgers!

78 jaar ben ik, mindervalide en ik moet om gezondheidsredenen 35 kilo afvallen. Dat valt niet mee. Ik las via internet het verhaal van PuurFiguur en het sprak me aan. Het gaat bij mij niet snel, maar dat komt omdat ik weinig beweging heb. Het leuke van dit programma is dat je enorm veel zin krijgt om weer te koken. De recepten zijn niet moeilijk, in tegendeel. Ik heb in jaren niet zo verrukkelijk gegeten en ik ben veel bewuster gaan inkopen. Ik lees de etiketten op de producten en let op het aantal koolhydraten per 100 gram. Dat op zich is al een eye opener.

Bij de start van mijn nieuwe leefstijl kocht ik bij een speciaalwinkel allerlei voorgeschreven zaden. Toen ik thuiskwam en al die zakjes op tafel zag staan, schoot ik in de lach. ‘De zaden heb ik nu, de kooi was er al en nu moet ik alleen nog leren vliegen!’

Je bent nu een maand bezig. Hoe voel je je?

Wat mij opvalt is dat ik meer en meer gemotiveerd raak. Eindelijk een vorm van een dieet dat TE DOEN is en heerlijke maaltijden voorschotelt. Je kookt met plezier en de beloning is er: die geef je aan jezelf!

Voel je een verandering in je eetlust?

Mijn eetlust is veranderd. Ik taal niet meer naar koekjes en andere zoetigheden. Koffie met iets erbij, dat was vanzelfsprekend. De koektrommel stond altijd op tafel. Ook eet ik veel meer groente en fruit dan voorheen, en denk ik heel bewust na over mijn dagmenu. Dat is nog leuk ook. Er is zoveel keuze!


Carla, bedankt voor het delen van dit leuke verhaal.

Fantastisch dat je de knop hebt omgezet en koolhydraatarm eet volgens de richtlijnen van PuurFiguur. Goed dat je het bereiden van de recepten leuk vindt. Dat klinkt als een gezonde gewoonte waarmee je jouw doel helemaal gaat behalen!