Het succesverhaal van Arie

Arie (66 jaar) viel met Puur Figuur in 5 maanden tijd maar liefst 24 kilo af!
Zijn gezondheid verbeterde zienderogen en hij heeft zich in jaren niet zo goed gevoeld.

Lees hieronder zijn verhaal.

Arie aan het woord

106 kilo

Al een tijd kampte ik met overgewicht. In verband met een beklemde zenuw in mijn rug was ik in de ziektewet beland. Daarbij stopte ik met roken, waardoor ik nog eens 10 kilo aankwam. Sporten of überhaupt bewegen was door mijn rugklachten erg lastig. Ik had al eens een diëtiste bezocht, maar het lukte maar niet om gewicht te verliezen.
In oktober 2019 gaf de weegschaal 106 kilo aan. Bij mijn lengte van 1.73m was dit veel te zwaar.

Aanvankelijk sceptisch

Mijn vrouw had iets over Puur Figuur gelezen op internet en vertelde mij hierover. Aanvankelijk reageerde ik sceptisch. Ik zag er tegenop om een streng dieet te volgen en had er geen vertrouwen in dat dit wel zou werken. Toch besloot ik het een kans te geven en samen met mijn vrouw begon ik aan de Buikvet Challenge. Vanaf dag 1 beviel het mij goed. Ik hou van koken en vond het leuk om de gerechten te maken, die mij ook nog eens heel goed smaakten.

Al snel resultaat

Ik begon al snel resultaat te zien en in de tweede week vlogen de kilo’s er echt af. Na 4 weken was ik 10 kilo lichter. Er moesten nog meer kilo’s vanaf, dus ik begon weer opnieuw met het plan. Vervolgens heb ik het Simpel Slank plan en het Winter Afslankplan gevolgd.

Recepten

Inmiddels ben ik voor de derde keer met de Buikvet Challenge begonnen. Dikwijls combineer ik de recepten uit de verschillende plannen. Ook ontvang ik regelmatig nieuwe recepten van Puur Figuur via de mail en ik vind het leuk om deze te maken en hiermee te variëren.

24 kilo afgevallen

Na 5 maanden eten volgens de Puur Figuur methode weeg ik nu 82 kilo. Ik ben dus al 24 kilo afgevallen! Buiten dat dit heel duidelijk te zien is (ik heb al twee keer een nieuwe garderobe moeten aanschaffen) voel ik mij ook veel beter.
Voorheen kon ik moeilijk overeind komen of mijn veters strikken. Dit gaat nu weer soepel.
Mijn rugklachten zijn afgenomen en ik heb veel minder last van mijn gewrichten.
Ik slaap weer lekker en kan zonder problemen omrollen in bed. Wandelen kan ik weer en dit gaat me steeds makkelijker af. Ook zijn mijn bloeddruk en suikerwaarde een heel stuk beter.
Ik heb me in jaren niet zo goed gevuld en krijg alleen maar complimenten dat ik er zo goed uitzie!

Gemak

Het voordeel van de plannen van Puur Figuur is voor mij dat ik nergens aan hoef te denken. Ik haal de boodschappen van het lijstje in huis en kook volgens de plannen.
Vroeger nam ik weleens tussendoortjes die, dacht ik, niet zoveel kwaad konden. Als ik er nu aan terugdenk besef ik dat daar toch veel koolhydraten en suikers in zaten. Ik ben me nu heel bewust van wat voeding met je lichaam doet.
Ik geniet enorm van de lekkere recepten. Aan de maaltijden heb ik meer dan genoeg, ik moet eerlijk zeggen dat het soms zelfs iets te veel voor mij is.

Trots

Aan andere mensen die te kampen hebben met overgewicht wil ik zeggen: volg dit ‘dieet’! Het kost geen moeite en het voelt ook niet als diëten. Het is een nieuwe manier van eten. Het bevalt mij ontzettend goed en het werkt.
Als ik mensen tegenkom die mij een tijdje niet hebben gezien, krijg ik steevast de vraag ‘waar is de rest?’. Thuis op de bank grap ik dan. Vervolgens vertel ik ze over mijn nieuwe leefstijl en laat ze een voor-foto zien. Ik voel me ontzettend trots dat ik dit bereikt heb.

Gezond gewicht

Nog even en ik heb mijn voorlopige streefgewicht van 80 kilo bereikt. Misschien wil ik daarna nog een aantal kilo’s kwijt, maar dat bekijk ik dan. Het belangrijkste is voor mij een gezond gewicht en lekker in mijn vel zitten.
Ik blijf eten volgens de plannen van Puur Figuur. In het weekend neem ik af en toe weer een wijntje en mijn gewicht blijft stabiel.

Heel tevreden

Ik ben zeer tevreden over de plannen en ben ook erg blij met de begeleiding die ik krijg vanuit Puur Figuur.
Als ik mijn vraag mail, word ik altijd snel geholpen. Dit ervaar ik als heel prettig. Ik ben helemaal overtuigd van deze manier van eten en blijf dit zeker doen. Ik voel me super goed en dat blijf ik graag zo houden!


Arie wat heb je een geweldig resultaat bereikt. Je bent een inspiratie voor velen, daarvan zijn we overtuigd. We wensen je een hele gelukkige en gezonde toekomst en vinden het fantastisch om te zien dat je zo blij bent met je nieuwe lijf.

Gezond afvallen met de PuurFiguur Methode

Geniet van heerlijke en simpele maaltijden waarmee je gezond en snel afvalt in alle delen van je lichaam inclusief de buikstreek.
  • Afvallen zonder hongergevoel of verplicht te sporten
  • 5 nieuwe weekmenu's met boodschappenlijsten
  • Met fysiek boek (gratis verzonden)

PuurFiguur is onder andere bekend van: