Succesverhaal van Annemieke

Annemieke (65 jaar) is met PuurFiguur 12,5 kilo afgevallen en heeft haar streefgewicht bereikt. Haar bloedwaardes zijn weer helemaal in orde en ook haar bloeddruk en nierfunctie zijn verbeterd.

Ze is nu weer helemaal blij met hoe ze eruitziet en dat snappen we. Ze straalt en ziet er fantastisch uit!

Hieronder lees je het verhaal van Annemieke.

Annemieke aan het woord

Ik ben zo enthousiast over de plannen van PuurFiguur. Ik vind het heerlijk om ze te volgen. Inmiddels zit ik op mijn streefgewicht en ben ik nu aan het freestylen. Maar eerlijk is eerlijk: het begin vond ik op alle gebieden heel lastig en de eerste 4 weken viel ik 0 gram af. Dit motiveerde totaal niet om door te gaan, maar na een contactmoment met een PuurFiguur-coach ben ik toch doorgegaan. Gelukkig, want vanaf week 5 begon ik toch af te vallen. De stimulans van de coach had ik echt nodig om door te zetten. Nu vind ik mezelf zo mooi geworden.

Elk jaar een paar kilo erbij

Ik woog altijd rond de 68 kilo, maar ik werd steeds dikker en dikker. Eerst kwam ik aan tot 70 kilo, daarna werd het 71. Steeds een kilootje erbij. En bij iedere kilo dacht ik: ach, het is maar een kilo. Tot ik na 3 jaar toch ineens 75 kilo woog. Maar het was pas toen ik een foto van mezelf zag, dat ik ineens dacht: loop ik er echt zo bij? Dit wilde ik helemaal niet, dus ik besloot om af te vallen.

Kennismaken met PuurFiguur

Brood at ik al een tijdje niet, omdat brood altijd blijft hangen in mijn slokdarm. Ik heb wel speltbrood geprobeerd, maar dat maakte voor mijn slokdarmklachten natuurlijk niets uit. Verder probeerde ik eigenlijk altijd steeds minder en minder te eten, omdat ik steeds in gewicht aankwam. Ik dacht dat minder eten de oplossing was. Toen ik PuurFiguur tegenkwam, sprak het me aan omdat er geen brood in de eetplannen verwerkt zit. Maar toen ik het boek opende, zag ik dat ik zo veel meer moest eten dan ik gewend was. Ik schrok er een beetje van en vroeg aan de PuurFiguur-coach of ik het echt allemaal moest eten. Ik was dit echt niet gewend.

12,5 kilo afgevallen

Ik begon in april 2021 met het voedingsplan van PuurFiguur en was binnen 5,5 maand al 10 kilo afgevallen. In totaal ben ik nu 12,5 kilo kwijt. Ik ben 65 jaar en ik vind mezelf er echt weer goed uit zien. Wel wil ik erop letten dat ik niet verder afval, want dan word ik toch wel mager en dan krijg je automatisch ook meer rimpels op mijn leeftijd. Mijn broekmaat is van 42 naar 38 gegaan en mijn taille en benen zijn veel slanker geworden.

Hormoonbalans

Mijn vrienden en kennissen zeiden dat ik binnen een jaar weer op mijn oude gewicht zou zitten, maar dat is dus echt niet zo. Ik geloof in het verhaal over de hormoonbalans. En ik begrijp nu ook eindelijk dat het gaat om hoe je gezond kan eten, en dus niet over hoe je jezelf uithongert om een gezond gewicht te bereiken en te behouden. Gezond eten en leven is nu voor mij blijvend, en mijn gewicht dus waarschijnlijk ook.

Goede bloedwaardes

Een tijdje geleden belde de doktersassistente met de vraag wat ik in het afgelopen jaar had gedaan. Ik schrok van de vraag, want ik dacht: er is iets niet goed. Maar daarna zei ze enthousiast dat alle bloedwaardes goed waren. Mijn cholesterol, bloeddruk en nierfunctie zijn helemaal hersteld en weer in balans. Dit is nog zo’n fantastisch pluspunt van het gezonde eten. Ik wou dat ik dit eerder had geweten en daarom deel ik mijn verhaal graag met mijn familie en kennissen, en nu ook met jou.


Annemieke, wat een mooi succesverhaal! Je ziet er fantastisch uit en we vinden het super om te lezen dat je gezondheid zo verbeterd is en je zo blij bent. We zijn enorm trots op je. Veel succes en plezier met het voortzetten van je gezonde leefstijl!