✓ Hardcover boeken geleverd binnen één werkdag

✓ Geleverd binnen één werkdag

Bekijk alle producten Bekijk aanbod

Succesverhaal van Marie-Therèse

Marie-Therèse (66 jaar) is 15 kilo afgevallen met de plannen van PuurFiguur.

Haar cholesterol, bloeddruk en suikerwaardes zijn weer gezond, en daar is ze erg blij mee.

Hieronder lees je haar succesverhaal.

Marie-Therèse aan het woord

Zelf ben ik ook door de succesverhalen geïnspireerd om te starten met het plan van PuurFiguur, en met succes! Daarom deel ik nu ook graag mijn verhaal met jou.

Graag willen afvallen

Toen PuurFiguur net was gestart met de voedingsplannen had ik eens een plan besteld. Ik wilde namelijk graag afvallen, en diëten (of zogenoemd gezond eten) was iets waar ik al veel mee bezig was geweest. Toch lukte het me niet om de knop om te zetten en dus deed ik helemaal niks met het plan.

Shakes en crashdiëten

Wel wilde ik nog steeds graag afvallen. Ik koos daarom voor een andere weg. Van alles heb ik geprobeerd, zoals één-op-één begeleiding door een diëtiste, afvallen met shakes en ook door heel weinig calorieën te eten. Steeds werkte het even, maar na verloop van tijd kwam ik dan toch weer aan. Met de shakes stond ik stil, ondanks dat ik maar twee shakes op een dag nam, en ik viel dus niet meer verder af.

Wake-up call van de huisarts

Zo ging het jaren door, totdat ik van mijn huisarts hoorde dat bepaalde bloedwaardes ongezond waren. Zo had ik een te hoge bloeddruk, een te hoog cholesterol en was mijn suiker te hoog (ook de nuchtere waarde). Mijn huisarts zei ook: je bent te klein voor je gewicht. Ik wilde beslist geen medicatie gebruiken, dus de noodzaak was er om te starten met écht gezond eten.

Starten met PuurFiguur

In juni 2022 begon ik met de plannen van PuurFiguur. Mijn man deed met mij mee en we volgden in eerste instantie het plan zoals de dagmenu’s zijn samengesteld. Kort na de start verbleven we 2 weken in Frankrijk en hier bleven we het plan trouw volgen. Ik merkte dat ik energieker, vitaler en blijer werd, en ik had geen honger. De weegschaal was ook mee en tijdens de weken in Frankrijk viel ik al 2 tot 3 kilo af.

15 kilo afgevallen

Het plan van PuurFiguur beviel goed. Inmiddels hebben we al meerdere plannen in huis en maken we onze eigen dagmenu’s. Het afvallen is ook goed verlopen. Ik startte met een gewicht van 88 kilo en nu weeg ik 73 kilo. In totaal ben ik dus 15 kilo afgevallen. Het liefste val ik nog 3 kilo af. En hoewel het afvallen nu niet echt snel meer gaat, blijf ik wel nog eten volgens PuurFiguur.

Gezonde bloedwaardes

Laatst zijn mijn bloedwaardes weer gecontroleerd en de diabetesassistente vertelde me dat alles nu weer gezond is. Mijn bloeddruk is gezakt, mijn cholesterol is gezakt en mijn bloedsuikerspiegel is weer gezond. Het plan heeft dus gedaan waarvoor ik het wilde inzetten: een gezond gewicht en een gezond lichaam.

Wat heb je het ontzettend goed gedaan Marie-Therèse! Heel fijn om te horen dat je zo succesvol bent afgevallen en dat je bloedwaardes weer op gezonde niveaus zijn. Daar mag je ontzettend trots op zijn.

We wensen je veel plezier en succes met het voortzetten van deze manier van eten!

Afvallen met de boodschappenlijst

Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief en verlies tot wel 2 kilo per week met:

 • De Afslank Boodschappenlijst
 • Onze beste tips om (buik)vet te verbranden
 • Koolhydraatarme tips en recepten direct in je mailbox!

Disclaimer: Deze website geeft geen medisch advies. Raadpleeg bij twijfel altijd je (huis)arts.
Reacties (2) Verberg reacties Toon alle reacties
Monique
20 februari 2023
Reageren

Ik heb een vraag:
Zijn de recepten uit het boek, leven zonder buikvet, voor 1 persoon?
Hartelijke groet,
Monique

  Susanne Chrispijn
  23 februari 2023
  Reageren

  De recepten uit het boek zijn inderdaad voor 1 persoon.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen
Succesverhalen
Succesverhaal van Greet

Greet (74 jaar) is 12 kilo afgevallen door het afslankplan van PuurFiguur te volgen.…

Succesverhalen
Succesverhaal van Marietje

Marietje (53 jaar) is met PuurFiguur 13,2 kilo afgevallen in 3 maanden tijd. Naast…

Succesverhalen
Succesverhaal van Sabine

Sabine (55 jaar) is met PuurFiguur in 3 maanden 10 kilo afgevallen. Ook heeft…

Succesverhalen
Succesverhaal van Henriëtte

Henriëtte (65 jaar) is met PuurFiguur maar liefst 17 kilo afgevallen, heeft haar relatie…

Succesverhalen
Succesverhaal van Godelieva

Godelieva (68 jaar) kreeg vanuit medische hoek het advies om af te vallen. En…

Succesverhalen
Succesverhaal van Wendy

Wendy (48 jaar) moest om medische redenen gezonder gaan eten. Ze startte met een…

Bekijk meer artikelen
Ontdek hoe je gemakkelijk slank wordt door je hormonen te balanceren
 • Direct afvallen zonder hongergevoel
 • Sporten is niet verplicht
 • Simpele koolhydraatarme weekmenu's
Ontdek de voordelen