Even voorstellen…

Hi,

Mijn naam is Bernard Favier, oprichter van Puur Figuur. Zo’n 10 jaar geleden was ik actief als fitnesstrainer in een sportschool.

Mijn doel was om zoveel mogelijk mensen aan een slank en gezond lichaam te helpen. Makkelijker gezegd dan gedaan, want ik heb met mijn eigen ogen gezien dat mijn cliënten niet tot nauwelijks afvallen door te sporten.

Iedere keer dat ik een ondertekend opzegformulier in mijn handen kreeg gedrukt, groeide mijn frustratie. De mensen die hun abonnement opzegden waren geen gram afgevallen, ondanks mijn intensieve cardio- en krachttrainingen.

Het was tijd om het roer om te gooien.

Toen ik me verdiepte in het menselijk hormoonstelsel vielen de puzzelstukjes langzaam maar zeker op zijn plaats. Afvallen is niet een kwestie van sporten, maar een kwestie van het in balans brengen van je hormonen.

Uit onverwachte hoek…

Als je hormonen uit balans zijn, schiet je eetlust door het dak. Omdat je dan meer gaat eten, kun je langzaamaan ongevoelig worden voor het insulinehormoon. Zodra dat gebeurt, wordt afvallen lastig. Je lichaam staat dan ‘op slot’.

Dit kun je ervaren als de vervelende situatie waarbij je niet of nauwelijks bent afgevallen, ondanks dat je verschillende diëten of sporten hebt geprobeerd. Het is een oneerlijke strijd waarbij jouw lichaam het ongewenste vet onnodig lang vasthoudt.

Een verstoorde hormoonbalans zorgt ook voor andere klachten, zoals vermoeidheid, slecht kunnen slapen of een onverklaarbaar onrustig of gestrest gevoel.

Door je hormonen in balans te brengen val je snel en gezond af – ook op ‘lastige’ plaatsen zoals de buikstreek, benen en billen. Maar dat is niet het enige. Als je hormonen in balans zijn slaap je beter en dieper, ben je energieker en ben je minder vatbaar voor griep en verkoudheid.

Het rustige wateroppervlak

Een gezonde hormoonbalans is te vergelijken met een glad wateroppervlak. Als je een steen in het water gooit, volgt er een plons en golft het water voor een moment. Het water reageert nooit te hard, te zacht, te laat of te snel, en het maakt precies het juiste geluid bij de impact van de steen. Het wateroppervlak reageert altijd zoals het hoort.

In je lichaam werkt dit precies hetzelfde. Als je hormonen in balans zijn verbrand je overtollig lichaamsvet om meer energie aan te maken. Je valt makkelijk in slaap en slaapt dieper, omdat je slaaphormonen aanmaakt zodra het bedtijd is. Je staat energiek op en ervaart een rustig en ontspannen gevoel, omdat alles in balans is.

Het lichaam reageert, net zoals het rustige wateroppervlak, precies zoals het hoort.

Om deze reden is een gezonde hormoonbalans essentieel om slank en gezond te worden. Door je hormoonbalans te herstellen verlies je zowel onderhuids vet als orgaanvet en verminder je de kans op dodelijke ziektes. Je barst van de energie, wordt niet regelmatig ziek of verkouden en hebt geen last van het bekende jojo-effect.

Waarom je hormonen uit balans raken

Ons voedsel is genetisch gemanipuleerd, bestrooid met chemicaliën en verbouwd op uitgeputte grond. Hierdoor bevat het minder essentiële vitamines en mineralen. We importeren voedsel uit alle delen van de wereld en door het langdurige transport verliest het nog eens een deel van de voedingswaarde.

Vervolgens wordt onze voeding volgestopt met kleurstoffen, antiklontermiddelen, geurstoffen, smaakversterkers, glansmiddelen, zoetstoffen, stabilisatoren, suiker en zout.

Het is geen wonder dat je hormonen uit balans raken.

Ik wil je met deze informatie niet bang maken. Ik wil je enkel bewust maken van het feit dat niet elke voedselfabrikant aan jouw gezondheid denkt.

Gelukkig is het krijgen en behouden van een slank en gezond lichaam makkelijker dan je denkt. Door gezonde voeding en simpele levensstijlverbeteringen hebben we inmiddels al duizenden mensen geholpen met het herstellen van de hormoonbalans.

Op Puur Figuur (en met al onze producten en diensten) ga ik bewijzen dat gezond en lekker eten helemaal niet moeilijk of duur hoeft te zijn.

Puur Figuur met Bernard is o.a. bekend van:

Wie is Bernard Favier?

Leuk dat je het vraagt! Ik heb een passie voor gezondheid, schrijven en alles wat met voeding te maken heeft. Als ik niet aan Puur Figuur werk, ben ik het liefst in de buitenlucht.

Ik heb datgene gevonden waar ik echt gelukkig van word: mensen helpen aan een gezond, energiek en slank lichaam. Ik schrijf voor Puur Figuur en ben daarnaast columnist/gastschrijver voor verschillende organisaties.

Puur Figuur bestaat uit een team van enthousiaste, deskundige coaches en schrijvers. Ik ben blij en trots dat dit enthousiaste team zich dagelijks inzet voor Puur Figuur. Wij delen de wil om mensen van de beste gezondheidsadviezen te voorzien.

Het is je misschien opgevallen dat er op Puur Figuur veel gratis te verkrijgen informatie staat, waar we ook geld voor zouden kunnen vragen. Je vindt recepten, weekmenu’s, afslanktips en een uitgebreide boodschappenlijst.

Met deze gratis informatie wil ik je kennis laten maken met Puur Figuur. Probeer het uit, doe je eigen onderzoek en boven alles: wees kritisch! Neem nooit zomaar iets aan, maar ondervind zelf wat er gebeurt als je door onze adviezen alle belangrijke voedingsstoffen door je lichaam hebt stromen.

Wij geven op al onze producten een ‘niet goed, geld terug’-garantie: in elke denkbare situatie en zonder vragen te stellen. Wij hebben vertrouwen in onze producten en diensten, en bieden iedereen de kans om het uit te proberen.

Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem hieronder een kijkje.

Simpel Slank

Simpel Slank

Balanceer je hormonen met heerlijke koolhydraatarme weekmenu's en ontdek hoe leuk afvallen kan zijn. Lees meer

Smoothieplan

Smoothieplan

Geef je gezondheid een flinke boost door 21 dagen lang 1 tot 2 smoothies per dag te nemen. Lees meer

Vegetarisch Dieetplan

Vegetarisch Dieetplan

Heerlijke vegetarische én koolhydraatarme weekmenu's volgens de principes van Puur Figuur. Lees meer